Ons verhaal

Untitled_Artwork.jpg

KOEK&EI is een klein en gezellig lunchrestaurant op steenworp afstand van het winkelhart van Driebergen. Een ontmoetingsplaats die met veel liefde en aandacht is ingericht. Een plek om even te relaxen en je thuis te voelen. Komt u vooral proeven van de heerlijk verse koffie, huisgemaakte koek en taart en een eerlijke, verse lunch.  Maar KOEK&EI is veel meer dan een gewoon lunchrestaurant. Het is ook een plek met een bijzonder verhaal over bijzondere mensen.

Ons personeel is vol passie en enthousiasme bezig met het horecavak. Dat is op zich al heel mooi en bijzonder. Maar belangrijker nog is dat het personeel grotendeels bestaat uit mensen die in onze huidige maatschappij moeite hebben om mee te komen en niet altijd eerlijke kansen krijgen. Die kans tot ontwikkeling en zinvolle dagbesteding krijgen ze bij KOEK&EI! Onze medewerkers staan met plezier voor u in de keuken en de bediening. En zij zien u graag genieten van onze koekjes en taartjes. Dat maakt KOEK & EI tot een plek waar wij als collega’s met een glimlach rondlopen. Dat gevoel willen wij graag met u delen.

(On)beperkt houdbaar

Een derde van alle voedselproductie wordt verspild. Wereldwijd is dat ruim 1,3 miljard ton per jaar! Bij KOEK & EI willen we hier een beetje verandering in brengen door verspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Trots zijn we op onze samenwerking met Albert Heijn aan de Hoofdstraat, waar we onverkochte producten ophalen.

Met deze 'oogst' worden we in de keuken creatief en maken we heerlijke gerechten zoals bijvoorbeeld onze soep of huisgemaakte ketchup. Voedsel weggooien kost niet alleen geld, maar ook energie die in de teelt, verpakking, transport en koeling is gestoken gaat verloren. Zonde toch?

We volgen uiteraard de regels van de voedsel en warenautoriteit. We gebruiken uitsluitend producten die goed zijn voor consumptie. Het gaat vaak om overschot of producten met een schoonheidsfoutje.

In de media

Koek & Ei ondernemer van het jaar - Stichtse Courant

Lunchroom Koek & Ei draait op volle toeren - De Nieuwsbode Heuvelrug

Het sociale verhaal van Koek & Ei - Stichtse Courant

Nieuw lunchcafé Koek & Ei - De Nieuwsbode Heuvelrug

Bijzonder lunchcafé Koek & Ei binnenkort open - Stichtse Courant

Onze medewerkers

Wil jij onderdeel zijn van het Koek & Ei-team?

Klik dan hier!